Facebook a anunţat că a înlăturat 31 de pagini, grupuri şi conturi individuale parte dintr-o reţea care se folosea de conturi false şi de unele reale pentru a manipula publicul cu privire la cine sunt şi care este scopul lor de fapt. Paginile şi conturile distribuiau ştiri locale şi politice în favoarea PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
De asemenea, conturile au distribuit „conţinut care incită la dezbinare” şi promovau conţinutul mai multor domenii online care se prezentau ca fiind site-uri de ştiri. Deşi persoanele din spatele acestor activităţi au încercat să îşi ascundă identitatea, Facebook a constatat că în spatele lor se află un individ asociat cu PSD.
 
Este vorba despre patru pagini, 26 de conturi de Facebook şi un grup. În jur de 1.550 de persoane urmăreau una sau mai multe dintre aceste pagini.
 
Au fost cheltuiţi în jur de 650 de dolari pentru a fi promovate postările de pe aceste pagini, a anunţat Facebook. Prima reclamă a avut loc în decembrie 2013 iar cea mai recentă în februarie 2019.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.