Curtea de Apel Braşov a decis, miercuri, să solicite preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Curţii Constituţionale a României, privind un eventual conflict de natură constituţională între autoritatea judecătorească şi puterea executivă, pe tema OUG 7/ 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, Razvan Cosmin Dicu, a declarat pentru News.ro, că Adunarea Generală, întrunită miercuri, a discutat despre OUG 7 şi a decis să solicite preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Curţii de Constituţionale în legătură cu un eventual conflict de natură constituţională între autoritatea judecătorească şi puterea executivă.

Decizia este motivată de modul în care a fost iniţiată şi adoptată OUG 7, prin faptul că nu s-a solicitat din timp avizul CSM şi nu a fost consultat corpul magistraţilor.

De asemenea, săptămâna trecută, Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Braşov, a adoptat un punct de vedere privitor la modificările aduse legilor justiţiei prin OUG nr.7/2019, precizând că “dezaprobă nerespectarea de către puterea Executivă a principiului cooperării loiale, prin adoptarea actului normativ menţionat în mai puţin de 24 ore, de la momentul solicitării avizului Consiliului Superior al Magistraturii, punând acest organism în imposibilitatea practică de a-l emite”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.