Managerul Muzeului Judeţean Vaslui, Ramona Mocanu, a declarat, miercuri, că alăturarea fotografiilor Reginei Maria şi Anei Pauker pe un afiş care promova un simpozion a fost o greşeală de editare. Mocanu a precizat că alăturarea nu a fost voită şi nu s-a dorit crearea unei controverse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o greşeală de editare pe afişul respectiv. Nimeni nu a dorit să provoace o controversă în ceea ce priveşte o anumită alăturare între Regina Maria şi controversata Ana Pauker. A fost doar o greşeală de editare. S-au confundat doar fotografiile. Era vorba despre actuala fotografie, Ştefania Mărăcineanu, femeia care a inventat radioactivitatea artificială. Fotografia s-a înlocuit.”, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, managerul Muzeului Judeţean Vaslui, Ramona Mocanu.

Aceasta a explicat că a fost ”o greşeală de editare, o greşeală evident nefericită, dar nu o alăturare voită care să deranjeze”.

La rândul său, istoricul Mădălin Hodor, cel care a descoperit gafa autorităţilor din Vaslui, a spus că explicaţie nu-l mulţumeşte, fiind ”cel puţin stranie”, întrucât nu înţelege motivul pentru care exista într-un fişier pentru acel afiş fotografia Anei Pauker.

„Alăturarea este mai mult decât aberantă pentru că, practic, Ana Pauker a pus în practică o politică care a dus la anularea a tot ceea ce a făcut Regina Maria. Să o pui pe un afiş cu Romnia Întregită este absolut abominabil”, a declarat  Mădălin Hodor, la Digi 24.

Fotografia liderului comunist Ana Pauker a apărut , alături de cele ale Reginei Maria, Anei Aslan, pe afişul unui simpozion organizat de Consiliul Judeţean şi de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, cu tema "Femei celebre ale României Întregite".

Gafa autorităţilor vasluiene a fost descoperită de istoricii Mădălin Hodor şi Andrei Cătălin Galiţă, de la CNSAS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.