Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a întâlnit, miercuri, cu managerii unităţilor sanitare din Bacău şi a discutat despre reorganizarea şi eficientizarea activităţii. ”Lumea a înţeles că nu închidem spitale, nu tăiem paturi, ci dorim să eficientizăm activitatea şi să oferim serviciile medicale de care populaţia are cu adevărat nevoie”, a transmis Pintea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Sănătăţii, întâlnirea a avut că scop analiza activităţii spitalelor în conformitate cu proiectul tehnic al Master planului pentru Regiunea de Nord – Est în Sănătate, prin care se urmăreşte eficientizarea activităţii unităţilor sanitare şi reorganizarea activităţii acestora în funcţie de nevoile de servicii medicale ale comunităţilor pe care le deservesc.

Ministrul Sănătăţii, împreună cu managerii unităţilor sanitare şi  reprezentaţii autorităţilor locale,  a analizat  situaţia spitalelor orăşeneşti din Buhuşi, Comăneşti, Moineşti, Oneşti, a Spitalului de Pnneumoftiziologie din Bacău şi a Maternităţii din Bacău.

”În urma acestor analize, a fost  evidenţiată necesitatea  îmbunătăţirii structurii unităţilor sanitare, care pot păstra numărul de paturi actual într-o  formulă reconfigurată  în funcţie de  cererile de servicii medicale  din zona pe care o deservesc,  precum şi diminuarea internărilor evitabile şi suplimentarea numărului de paturi pentru spitalizare de zi”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

La rândul său, ministrul Sorina Pintea a afirmat că managerii au înţeles că unităţile nu se închid.

“A fost o discuţie  deschisă, în care toată lumea a înţeles că nu închidem spitale, nu tăiem paturi, ci dorim să eficientizăm activitatea unităţilor sanitare şi să oferim serviciile medicale de care populaţia are cu adevărat nevoie, pentru că prioritatea noastră este pacientul şi toate aceste măsuri au că scop asigurarea serviciilor medicale de care are nevoie. Structura unei unităţi sanitare este flexibilă. Ea trebuie modificată  în funcţie de nevoile de servicii medicale din zona şi asta trebuie să urmărească managerul spitalului, pentru a eficientiza cheltuielile şi a asigura serviciile medicale necesare”, a declarant Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Managerii prezenţi la întâlnirea de astăzi vor transmite la Ministerul Sănătăţii, până luni, 11 martie, propunerile de reorganizare a unităţilor sanitare pentru eficientizare şi adaptarea  la nevoile pacienţilor.

“Există şi unităţi sanitare care în acest moment nu au realizat o analiză pe indicatori şi nu au propus niciun fel de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii. Este cazul spitalului din Comăneşti şi, după discuţiile de azi, sper că lucrurile au fost clarificate şi aştept în cel mai scurt timp propuneri clare”, a mai declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, în  urma discuţiilor cu conducerea Maternităţii din Bacău, s-a agreat necesitatea optimizării şi eficientizării activităţii acestei unităţi sanitare.

“Aşa cum ştiţi, bugetul Sănătăţii din acest an prevede sume importante pentru investiţii. Pentru Bacău avem în vedere un buget de investiţii generos, însă solicitările spitalelor vor fi analizate atent, pentru a achiziţiona aparatură medicală acolo unde este nevoie reală, să ne asigurăm că ea nu va fi ţinută în cutii, nefolosită”, a mai adăugat Sorina Pintea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.