Philip Morris International Inc. (PMI) a devenit prima companie internaţională certificată la nivel global de Fundaţia Equal-Salary pentru plata egală a angajaţilor săi, iar Philip Morris în România este prima companie care obţine această certificare la nivel local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Certificarea globală privind drepturile salariale egale demonstrează eforturile neîncetate depuse de către colegii noştri din întreaga lume pentru a transforma egalitatea de şanse în realitate când vine vorba despre salariul în cadrul PMI, la nivel global. Sărbătorim acest moment şi continuăm transformarea companiei noastre către un viitor fără fum, făcând în acelaşi timp tot posibilul ca toţi angajaţii să aibă şanse egale la locul de muncă”,a declarat André Calantzopoulos, CEO a PMI.

Metodologia de certificare Equal-Salary verifică faptul că PMI îşi plăteşte toţi angajaţii în mod egal, pentru munca egală, indiferent de gen, în mai mult de 90 de ţări din întreaga lume.

“Certificarea Equal-Salary reprezintă o realizare de care sunt foarte mândru. Privesc cu entuziasm această certificare pentru că ne confirmă că Philip Morris România este un loc în care fiecare dintre angajaţii noştri primeşte recunoştinţa, oportunităţile şi beneficiile pe care le merită, indiferent dacă vorbim despre angajaţi femei sau bărbaţi.” a declarat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris în România.

Procesul Equal-Salary include o analiză statistică a tuturor salariilor personalului angajaţilor PMI din întreaga lume, urmate de   audituri locale ale afiliaţilor PMI realizate de către PWC, auditorul terţ al fundaţiei.

Auditorii discută cu persoanele din managementul companiei pentru a confirma angajamentul lor privind egalitatea salarială între femei şi bărbaţi, organizează focus grupuri cu angajaţii pentru a înţelege percepţia acestora privind acest angajament şi revizuiesc politicile şi practicile de HR pentru a identifica discriminarea de gen, recomandând, totodată, acţiuni corective, acolo unde este necesar. Acest proces riguros s-a desfăşurat pe parcursul a 18 luni şi a implicat toţi angajaţii, indiferent de poziţia avută în cadrul companiei.

“Prin caracterul său global, certificarea Philip Morris International reprezintă un pas important pentru egalitatea în remunerare între femei şi bărbaţi. Este un demers puternic ca o companie lider în Fortune 500 să îşi asume un astfel de angajament. Suntem mândri de dimensiunea internaţională pe care această certificare globală a PMI o acordă cauzei noastre”, a declarat Véronique Goy Veenhuys, fondator şi CEO al Fundaţiei Equal-Salary.

Anunţul acreditării globale EQUAL-SALARY a Philip Morris International este debutul “Săptămânii femeilor” - prin care compania a organizat o serie de activităţi menite să aducă în dezbatere egalitatea de şanse la locul de muncă. Compania va găzdui, de Ziua Internaţională a Femeii, şi o conferinţă axată pe egalitatea angajaţilor la locul de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.