Ambasadorul american la Luxemburg Randy Evans a îndemnat Marele Ducat să exercite presiuni asupra Rusiei pentru ca ”să părăsească Crimeea”, înaintea vizitei oficiale, marţi, a premierului rus Dmitri Medvedev în Luxemburg, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luxemburgul se află în momentul perfect, în  locul potrivit, pentru a îndemna cu forţă Rusia să dea înapoi şi să părăsească Crimeea”, a subliniat luni, într-un comunicat, Randy Evans.

Acest mic stat, cu 600.000 de locuitori, îl primeşte marţi pe premierul rus Dmitri Medvedev într-o vizită de două zile.

Ambasadorul american nu ezită să facă o incursiune în istoria ţării sale gazdă pentru a-şi susţine îndemnul, subliniind că ”Luxemburgul a fost deja, în două rânduri, în situaţia Crimeei ocupate de către o mare putere străină”, referindu-se la invaziile germane în cele două războaie mondiale.

Cabinetul premierului luxemburghez, contactat de AFP, nu a dorit să comenteze îndemnul ambasadorului american.

Washingtonul denunţă anexarea Crimeei şi a impus sancţiuni Rusiei.

Uniunea Europeană (UE) a impus, la rândul său, mai multe serii de sancţiuni diplomatice şi economice după anexarea Crimeei şi din cauza susţinerii de către Rusia a separatiştilor proruşi în războiul din estul Ucrainei.

Dmitri Medvedev efectuează marţi şi miercuri o vizită în Luxemburg, la invitaţia omologului său luxemburghez Xavier Bettel. 

Însoţit de o delegaţie de aproximativ zece miniştri şi diplomaţi, Medvedev urmează să fie primit de către marele duce Henri de Luxemburg şi de către preşedintele camerei Deputaţilor.

Pe agenda întâlnirilor se află relaţiile bilaterale în domeniile economic, politic şi cultural, dar şi relaţiile între Rusia şi UE şi mari dosare ale actualităţii europene şi internaţionale.

Această vizită oficială are loc în urma vizitei lui Xavier Bettel şi ministrului său al Economiei Etienne Schneider la Moscova, în octombrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.