Armata americană şi-a desfăşurat - pentru prima oară - în Israel sistemul de apărare antirachetă THAAD, declară surse militare din cele două ţări pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Desfăşurarea a început în martie şi urmează să permită testarea capacităţii militare americane de a desfăşura rapid acest tip de armament în lume, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comandamentului american european (US European Command).

Din motive de securitate, ea nu a vrut să precizeze cât timp a fost necesar în vederea transferării Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), construit de către Lockheed Martin şi Raytheon, de la baza sistemului la Fort Bliss, în Texas, în Israel.

”Acest exerciţiu de desfăşurare demonstrează că forţele americane sunt agile şi pot răspunde rapid şi în mod imprevizibil oricărei ameninţări”, a declarat Comandamentul american în Europa.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a precizat că elemente ale sistemului THAAD se află la o bază aeriană în deşertul Negev, în sudul Israelului şi urmează să fie transportate în curând într-un loc secret.

”Din punct de vedere israelian, avantajul este că avem ocazia să-l integrăm sistemelor noastre şi să simulăm diverse scenarii”, a subliniat locotenent-colonelul Jonathan Conricus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.