În total 12 partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic în Parlamentul European (PE), au cerut în mod oficial excluderea premierului ungar populist Viktor Orban şi a partidului său Fidesz, o măsură care ar putea fi hotărâtă la 20 martie, a declarat preşedintele PPE Joseph Daul pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Douăsprezece partide membre PPE din nouă ţări au cerut excluderea sau suspendarea Fidesz. Această problemă va fi discutată la adunarea politică de la 20 martie. Decizia aparţine tuturor membrilor PPE şi nu pot anticipa care va fi rezultatul discuţiei”, a declarat Joseph Daul.

PPE este grupul cel mai important în PE şi familia politică dominantă în Consiliul European, reprezentată de către cancelarul german Angela Merkel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.