Raluca Turcan i-a spus Vioricăi Dăncilă, în plenul Camerei Deputaţilor, că a transformat viaţa românilor într-un coşmar şi i-a amintit că la învestire a promis că nu va introduce nicio taxă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan i-a spus Vioricăi Dăncilă că a transformat „viaţa românilor într-un coşmar”.

"Doamna Viorica Dancilă, prim ministru, în începutul dezbaterii vă rugăm să ne răspundeţi dacă aţi ratat primul examen de admitere la liceu, dacă aţi ratat primul examen de treapta a doua, dacă aţi ratat primul examen de admitere la facultate? Cu siguranţă veţi spune că nu contează, că suntem «duşmănoşi». Ba contează, chiar foarte mult, pentru că ratarea acestor examene se simte în fiecare întâlnire pe care o aveţi cu vreun oficial străin, se simte în fiecare declaraţie în Parlament, se simte în fiecare decizie pe care o luaţi, se simte în fiecare explicaţie pe care trebuie să o daţi în legătura cu deciziile toxice pe care le luaţi. Ratarea acestor examene poate să fie şi motivul pentru care aţi semnat această ordonanţă nenorocită, care a transformat viaţa românilor într-un coşmar".

"Dna Viorica Dăncilă, vă citez: cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă. Punct. Această declaraţie vă aparţine şi este din ziua învestirii dvs. Astăzi putem spune că aţi minţit din prima zi de mandat. Aţi semnat ordonanţa lăcomiei grupului condus de Dragnea şi Vâlcov (...). Aţi adoptat această OUG cu 3 zile înainte de finalul anului, fără niciun fel de dezbatere. (...) Răspunderea legală şi politică e în primul rând a premierului, nici a preşedintelui, nici a consilierilor condamnaţi pentru corupţie”, a mai spus Turcan.
 
Ea a precizat că îi cere premierului să spună dacă mai susţine ordonanţa, fără a face apel la greaua moştenire, fără solicitări de consens, fără să invoce greaua moştenire.

"Veţi rămâne, din nefericire, în istorie ca cei care aţi lovit în Pilonul II de pensii, pilonul în care oamenii îşi pun speranţa că vor primi nişte pensii care să nu mai depindă de pixul guvernanţilor. Vă cerem doar atât, să aveţi un pic de onoare şi să respingeţi această ordonanţă, să ieşiţi din jocul murdar şi să încercaţi ca, aşa cum aţi ajuns pe marginea prăpastiei politice, să nu duceţi în prăpastie economia României", a spus Turcan.

Premierul Viorica Dăncilă se află în plenul în Camera Deputaţilor, pentru dezbateri pe tema Ordonanţei 114/2018, numită şi Ordonanţa lăcomiei, la solicitarea Grupului parlamentar PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.