O parte a utilizatorilor din ţara noastră văd preţuri mai mari în pagina de crearea a unui cont nou de Netflix. Creşterea de preţ este una graduală pentru cele trei planuri, tarifele fiind cu 1 euro, 2 euro respectiv 3 euro mai mari decât cele anterioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Netflix testează un plan tarifar mai mare pentru România. Dacă aceste preţuri vor fi adoptate oficial, toate cele trei planuri vor fi mai scumpe. O parte a utilizatorilor din ţara noastră văd preţuri mai mari în pagina de crearea a unui cont nou de Netflix. Creşterea de preţ este una graduală pentru cele trei planuri, tarifele fiind cu 1 euro, 2 euro respectiv 3 euro mai mari decât cele anterioare.

Astfel:

Planul Basic costă acum 9 euro (în loc de 8 euro);
Planul Standard costă 12 euro (de la 10 euro);


Planul Premium costă 15 euro (de la 12 euro).

Beneficiile celor trei planuri tarifare, precum calitatea imaginii sau numărul de device-uri care au acces simultan la un cont, nu s-au modificat.

Netflix nu a anunţat până acum o scumpire a abonamentelor pentru utilizatorii actuali, astfel că modificarea de preţuri este deocamdată valabilă doar pentru conturile care se activează după afişarea noilor preţuri.

Scumpirea nu este neapărat o surpriză, după ce compania americană a făcut acelaşi lucru la începutul anului pentru cei aproape 60 de milioane de abonaţi din Statele Unite.

Şi în Europa Netflix a testat până acum diverse planuri tarifare pentru a vedea reacţia utilizatorilor faţă de noile preţuri. Astfel de teste au fost descoperite până acum în Italia şi Germania.

Scumpirea abonamentelor Netflix vine şi după ce compania americană a investit masiv în conţinut original în ultimii doi ani şi va face acelaşi lucru şi în continuare.

Conform analiştilor de pe Wall Street, Netflix ar urma să investească doar anul acest peste 15 miliarde de dolari în conţinut original. Netflix a investit 9 miliarde de dolari în 2017 şi 12 miliarde de dolari în 2018 în conţinut original.

În acelaşi timp, Netflix a crescut şi cheltuielile pentru promovarea filmelor şi serialelor sale originale. Cheltuielile de marketing au crescut cu 65% în 2018, ajungând la 2,37 de miliarde de dolari.

Pentru 2019, costurile de promovare sunt estimate să ajungă la aproximativ 2,9 miliarde de dolari, în creştere cu 22% faţă de anul trecut.

Netflix România a oferit următoarea poziţie oficială pentru News.ro: „Testăm categorii de preţ uşor diferite pentru a înţelege mai bine care este valoarea Netflix pentru utilizatori. Acest test nu va fi văzut de toată lumea şi am putea să nu implementăm niciodată aceste preţuri în afara acestui test. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că Netflix are întotdeana un raport excelent calitate preţ.”

Update: Netflix nu va factura la preţurile afişate în cadrul acestui test. La finalul procesului de înregistrare, utilizatorii vor plăti preţurile standard.

Ştirea a fost actualizată astfel încât să reflecte faptul că este vorba de un test privind o eventuală scumpire a abonamentelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.