Capsula Dragon, lansată de SpaceX în vederea testării transportării de echipaj uman, s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a fost unul dintre testele pe care capsula trebuie să le treacă pentru ca NASA să aprobe transportarea de echipaj uman.

Contactul a avut loc la ora României 12.51, când ISS se afla deasupra oceanului, la nord de Noua Zeelandă. Acţiunea a fost completă şi confirmată zece minute mai târziu.

Capsula Crew Dragon de 4,9 metri înălţime, ataşată rachetei Falcon 9, a fost lansată de la Kennedy Space Center din Florida sâmbătă, la ora României 09.49, având la bord un manechin botezat Ripley.

Ea duce 200 de kilograme de provizii şi echipamente, potrivit NASA.

Dragon s-a apropiat de staţia aflată la 400 km înălţime din faţă şi s-a folosit de propriile computere şi senzori pentru a se ghida.

Anne McCalin (SUA) şi David Saint-Jacques (Canada) de pe Staţia Spaţială au urmărit cu atenţie conectarea capsulei. 

Capsula Dragon va rămâne ataşată ISS până vineri, când va porni înapoi spre Pământ. Aceasta va fi faza misiunii care îl îngrijorează cel mai mult pe fondatorul SpaceX, Eloin Musk - coborâre cu mare viteză prin atmosferă.

„Ar trebui să fie bine, dar este un lucru de care trebuie să ne asigurăm că funcţionează când vom încerca din nou. Tot ce ştim până acum arată bine. Dacă nu se va întâmpla nimic rău, cred că vom duce oameni anul acesta, vara aceasta, să sperăm”, a spus Musk, citat de BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.