Un atentat terorist era pregătit pentru a fi comis la 17 noiembrie în Franţa, a dezvăluit vineri, la postul France 2, ministrul francez de Interne Christophe Castaner, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu câteva zile înainte de 17 noiembrie şi începutul mişcării «vestele galbene», o grupare s-a constituit şi s-a intitulat «va curge sânge pe 17»”, a anunţat ministrul.

”Era un atac terorist, iar noi l-am neutralizat”, a adăugat Castaner.

Ministrul nu a precizat nici locul şi nici dacă ”veste galbene” erau vizate în mod expres.

Patru bărbaţi, care plănuiau atacul de la 17 noiembrie, au fost reţinuţi la Saint-Etienne, în noiembrie, dezvăluia ziarul Le Parisien.

Ei au fost inculpaţi cu privire la ”asociere de răufăctori terorişti criminală” şi au fost plasaţi în detenţie.

Unul dintre suspecţi a declarat că vrea să comită un jaf armat, însă anchetatorii tind mai degrabă către pista unui atac terorist.

275 DE TERORIŞTI S-AU ÎNTORS ÎN FRANŢA

Ministrul, întrebat în legătură cu întoarcerea în ţară a unor jihadişti francezi, a declarat că, în ultimii ani, ”275 de persoane s-au întors în Franţa, au fost arestate şi au fost judecate ţi încarcerate după aceea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.