Procurorul general israelian Avichai Mandelblit l-a informat joi - în plină campanie electorală - pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că intenţionează să-l inculpe de presupuse fapte de corupţie, fraudă şi abuzuri de încredere în dosarele care-l vizează, a anunţat Ministerul israelian al Justiţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistratul a anunţat că decizia sa nu este ”finală” şi că îi oferă premierului posibilitatea de a se explica înainte să ia o decizie definitivă.

În pofida faptului că este anticipată de mai multe săptămâni, decizia lui Mandelblit - cu 40 de zile înaintea alegerilor legislative anticipate de la 9 aprilie - este susceptibilă să schimbe situaţia electorală şi ameninţă îndelungata domnie a lui ”Bibi” care, la vârsta de 69 de ani şi după aproape 13 ani de putere, candidează la al cincilea mandat.

Mandelblit intenţionează să-l inculpe pe Netanyahu de corpuţie, fraudă şi abuz de încredere în ”dosarul 4000” - numele de cod dat de către anchetatori -, considerat cel mai grav la adresa premierului.

Netanyahu este suspectat că a încercat să-şi asigure o acoperire favorabilă din partea site-ului de ştiri Walla, în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar putea să fi adus milioane de dolari Bezeq - principalul grup israelian de telecomunicaţii.

Mandelblit intenţionează, de asemenea, să-l inculpe pe Netanyahu de fraudă şi abuz de încredere în alte două dosare.

Partidul lui Netanyahu, Likud (dreapta), a denunţat o ”persecuţie politică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.