„Green Book”, premiat anul acesta cu Oscar pentru cel mai bun film, şi două lungmetraje româneşti se numără între premierele din cinematografe din acest weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „Green Book: O prietenie pe viaţă”, cu Viggo Mortensen şi Mahershala Ali în distribuţie, este inspirat de povestea adevărată a prieteniei dintre un şofer de origine italiană şi un muzician afro-american, Dr. Don Shirley, ce se leagă în timpul unei călătorii prin Sud, în anii 1960. „Cartea verde” (Green book) reprezenta broşura cu localurile şi hotelurile destinate persoanelor de culoare.

Pelicula a primit trei trofee Oscar - „cel mai bun film”, „cel mai bun actor în rol secundar” (Mahershala Ali) şi „cel mai bun scenariu original” (Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly).

Documentarul „Caisă”, realizat de Alexandru Mavrodineanu, prezentat în premieră la TIFF 2018, premiat anul trecut la Astra Film Festival şi la Docuart şi selectat la ZagrebDox şi la Festivalul de Film Documentar de la Salonic, expune relaţia imprevizibilă dintre un antrenor de box şi cel mai bun elev al său, dar şi luptele care se dau dincolo de ring.

„Să nu ucizi”, lungmetraj de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Şarga, inspirat de fapte reale, îi are în distribuţie pe  Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag şi Tania Filip. Filmul îl are în centru pe Cristian, un chirurg tânăr şi ambiţios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-şi familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

Weekendul acesta are premiera în cinematografele româneşti şi comedia „Ce-şi doresc bărbaţii/ What Men Want”, regizată de Adam Shankman. Filmul îi are în distribuţie pe Taraji P. Henson şi Tracy Morgan şi spune povestea unei femei agent sportiv care are abilitatea de a auzi gândurile bărbaţilor.

Animaţia „Harvie şi muzeul fermecat” va rula, de asemenea, de vineri în cinematografe. Un băiat trăieşte cea mai mare aventură din viaţa lui, în care va trebui să dea dovadă de isteţime, dexteritate, curaj şi să înveţe ce înseamnă prietenia şi lucrul în echipă. Personajul principal, pasionat de jocurile video, ajunge împreună cu doi prieteni în părţile neexplorate ale Muzeului de Marionete şi aşa descoperă că muzeul este fermecat, iar păpuşile vechi de sute de ani se trezesc la viaţă. Tot atunci află că lumea este în pericol şi este nevoie de un erou ca el pentru a o salva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.