O tânără de 25 de ani din judeţul Buzău a murit din cauza gripei. Tot în judeţul Buzău, autorităţile de sănătate publică au confirmat miercuri un focar de gripă la o grădiniţă cu program prelungit din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scîntei din Direcţia de Sănătate Publică Buzău, în judeţ s-a înregistrat primul deces cauzat de gripă. Este vorba despre o tânără de 25 de ani din localitatea buzoiană Tisău, care avea şi alte afecţiuni medicale şi un deficit imun generat de tarele existente. De asemenea, tânăra nu era vaccinată antigripal.

Când tânăra a fost adusă la Spitalul Judeţean Buzău, medicii i-au făcut un test rapid care a infirmat diagnosticul de gripă, însă, ulterior, i-a mai fost efectuat un test, al cărui rezultat a venit după deces şi care a arătat că fata avea gripă.

De asemenea, miercuri, autorităţile de sănătate publică din Buzău au anunţat confirmarea unui focar de gripă la Grădiniţa nr. 8 din Buzău.

Trei copii au fost diagnosticaţi cu gripă după ce au ajuns la spitalul din Buzău. De asemenea, în grădiniţa respectivă se înregistrează un absenteism ridicat.

Cazul de deces din Buzău nu apare deocamdată pe statistica oficială prezentată de către Centrul  Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, miercuri, au fost confirmate două decese, la pacienţi din Sălaj şi Caraş-Severin. Ca urmare, numărul oficial de decese provocate de gripă este în acest moment de 157.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.