Un tânăr de 25 de ani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare întrucât este suspectat de 11 infracţiuni de jaf comise în Germania, a fost prins de poliţişti la Craiova, el fiind reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au prins, luni, la Craiova, un tânăr de 25 de ani, urmărit de autorităţile germane pentru comiterea a 11 infracţiuni de jaf. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare.

Ancheta autorităţilor germane a evidenţiat că tânărul din Craiova, începând din 2015, ar fi pătruns prin efracţie, împreună cu alte persoane, în apartamentele părţilor vătămate din Germania, după ce se asigura că proprietarii locuinţelor nu erau acasă. De aici ar fi sustras bani, bijuterii şi alte obiecte de valoare, pentru a le vinde sau a le împărţi între ei.

Prejudiciul se ridică la peste 23.000 de euro.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi va fi prezentat Curţii de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile judiciare din Germania.

Tânărul a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor de la Secţia 4 Poliţie Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.