Fostul director al Muzeului Naţional de Artă al României Călin Stegerean a câştigat procesul intentat Ministerului Culturii în august 2017 de nerespectare a legislaţiei privind evaluarea sa, însă decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie oferită News.ro, Călin Stegerean a confirmat că sentinţa a fost dată luni, 25 februarie 2019, după un proces de un an. "Evaluarea a avut loc în 2017, iar ministerul nu a respectat legislaţia. Ieri (luni, n.r.) a fost dată sentinţa", a precizat Călin Stegerean. Fostul manager afirmă că nu ştie când va reveni la conducerea MNAR, dar când se va întoarce îşi va continua programul restant. "Pentru asta am dat concurs. Ministerul poate ataca decizia dar trebuie să prezinte noi probe", a indicat fostul manager.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a afirmat marţi, la o conferinţă de presă, că "atâta timp cât decizia poate fi atacată, ministerul o poate contesta". 

Grafician şi critic de artă, Călin Stegerean a preluat funcţia de manager al MNAR în iunie 2016, după ce a câştigat, cu media 7,59, concursul organizat de Ministerul Culturii.

Pe 13 iunie 2017, Călin Stegerean a fost notat cu 6,25 la evaluarea care a vizat perioada iunie-decembrie 2016. Într-o scrisoare adresată ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale de atunci, Călin Stegerean îi aducea la cunoştinţă acestuia că organizarea evaluării sale manageriale nu a fost legală, iar aprobarea rezultatului ar gira acţiuni ilegale şi abuzive care au avut loc ca urmare a demarării procesului de evaluare şi va bloca o serie de proiecte expoziţionale.

În urma reevaluării activităţii sale, făcută la acel moment de ministrul Ionuţ Vulpescu, Călin Stegerean afost înlocuit în august 2017 cu Liviu Constantinescu, care este acum manager interimar la Muzeului Naţional de Artă al României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.