Zeci de angajaţi de la Finanţe din Timişoara s-au adunat, marţi, în holul instituţiei şi poartă banderole albe, ei protestând astfel faţă de un proiect care prevede desfiinţarea Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea la ghişeele instituţiei nu a fost perturbată de greva angajaţilor.

Protestatarii spun că vor creşte costurile privind reînfiinţarea Direcţiilor Judeţene de Finanţe Publice. Descentralizarea, mai spun ei, ar implica reînfiinţarea acestor structuri pentru care ar fi necesare minim 120 de posturi, lucru în totală neconcordanţă cu proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi al unităţilor subordonate, aflat în dezbatere publică.

O organizare descentralizată, mai spun protestatarii, ar putea produce difuncţionalităţi în procesele de activitate, în repartizarea resurselor materiale şi umane, cu efecte negative asupra rezultatelor înregistrate până în prezent.

Proiectul reorganizării ANAF ar putea fi aprobat zilele viitoare de către ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Angajaţii de la Finanţe mai spun că, daca va fi aprobată descentralizarea, se vor consulta cu liderii sindicali de la nivel naţional şi vor decide următoarele forme de protest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.