Opoziţia a convenit să îl susţină pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente pe Marian Muhuleţ, în prezent vicepreşedinte al instituţiei. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, pentru News.ro, că a fost mandatată de Biroul Executiv al partidului să poarte discuţii cu USR şi PMP, care au fost de acord să îl susţină împreună pe Muhuleţ, „un foarte bun profesionist, imparţial şi care cunoaşte legislaţia foarte bine”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ieri am fost delegată să mă ocup de negocieri şi am ajuns la soluţia ca USR şi PMP să îl susţină pe Marian Muhuleţ, care este un foarte bun profesionist, imparţial, cunoaşte legislaţia. Ar fi o soluţie excelentă în fruntea acestei instituţii care gestionează şi validează întreg procesul electoral”, a declarat Turcan pentru News.ro.

Ea a precizat că important în acest moment este ca propunerea opoziţiei să ajungă în plen.

„Avem semnale că, indiferent de prevederile legale care nu dau comisiilor reunite de specialitate un rol de selecţie, PSD şi ALDE intenţionează ca în plenul comun să ajungă doar propunerea lor. E foarte important ca audierile în comisiile reunite să se desfăşoare corect, să nu se încalce iarăşi legea şi să nu se substituie plenului, care pentru funcţia de preşedinte al AEP ia decizia cu jumătate plus unul din numărul total al parlamentarilor”, a subliniat prim-vicepreşedintele PNL.

Şi Marian Muhuleţ a confirmat pentru News.ro că marţi se va prezenta la audierile din comisiile juridice reunite ale Parlamentului, fiind susţinut de PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al AEP.

Audierile sunt programate la ora 13.00.

Marian Muhuleţ este vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente din 2007.

PSD şi ALDE îl susţin pentru şefia AEP pe Constantin Mituleţu Buică, în prezent secretar general al Autorităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.