Preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat luni o vizită la Teheran, unde a fost primit de liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, dar şi de omologul său Hassan Rohani, potrivit preşedinţiei siriene şi unor surse oficiale iraniene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este prima oară de la începutul Războiului din Siria, în 2011, când al-Assad efectuează o vizită în Iran, un aliat cu greutate al Damascului în acest conflict.

”Republica islamică Iran consideră că ajutarea Guvernului şi naţiunii din Siria înseamnă a ajuta o mişcare de rezistemţă (faţă de imperiialism) şi este mândră de acest ajutor”, i-a spus ayatollahul Ali Khamenei lui al-Assad, potrivit site-ului oficial al numărului unui iranian.

Potrivit aceleiaşi surse, întâlnirea între cei doi a avut loc luni dimineaţa, însă a fost făcută publică abia luni seara.

Al-Assad s-a întâlnit, de asemenea, cu omologul său iranian Hassan Rohani.

”Republica islamică Iran, la fel ca în trecut, se va afla alături de poporul şi Guvernul din Siria”, i-a spus Rohani invitatului său, potrivit site-ului preşedinţiei iraniene.

Al-Assad, la rânul său, a ”mulţumit conducerii şi poporului Republicii islamice Iran pentru tot ceea ce au adus Siriei în război”, a anunţat preşedinţia siriană pe reţele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.