Premierul Viorica Dăncilă invită reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM, luni, la ora 15.30, la Palatul Victoria, la discuţii privind legile justiţiei. Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România”, Asociaţia ”Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” şi Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” precizează că independenţa justiţiei nu se negociază şi că orice dialog referitor la adoptarea OUG nr.7/2019 trebuia iniţiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, singura soluţie aflată în acest moment la îndemâna legiuitorului fiind abrogarea imediată şi în integralitate a actului normativ în cauză. Cele trei asociaţii fac apel la CSM să nu trimită reprezentanţi la discuţia propusă de către premierul Viorica Dăncilă. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se va întruni luni dimineaţă pentru „dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Asociaţii ale magistraţilor: Independenţa justiţiei nu se negociază! Orice dialog referitor la OUG 7 trebuia iniţiat anterior emiterii / Singura soluţie e abrogarea / Apel la CSM să nu trimită reprezentanţi la discuţia cu Dăncilă
CITEȘTE ȘI Plenul CSM se întruneşte luni dimineaţă pentru a dezbate efectele OUG care modifică legile justiţiei
CITEȘTE ȘI Deputat USR: S-au speriat! Era şi cazul... Luaţi mâinile de pe Justiţie!

„Având în vedere opiniile exprimate în spaţiul public de diferite asociaţii profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM, pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei”, anunţă Guvernul într-un comunicat.

Conform sursei citate, „premierul Viorica Dăncilă asigură asociaţiile de magistraţi că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituţiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiţie corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor”.

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată timp de mai multe zile, săptămâna viitoare, în semn de protest.

Totodată, un protest este anunţat în această seară în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.