NASA a aprobat primul zbor test al unei rachete fără echipaj uman a SpaceX, companie deţinută de miliardarul Elon Mosk, către Staţia Spaţială Internaţională, care este programat să aibă loc pe 2 martie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta va transporta în premieră o nouă capsulă destinată echipajelor umane.

Aprobarea reprezintă depăşirea unui nou obstacol de către SpaceX în proiectul său de a ajuta NASA să reia programul spaţial cu echipaje umane, blocat de la retragerea navetelor spaţiale ale agenţiei, la sfârşitul lui 2011.

NASA a atribuit SpaceX un contract de 2,6 miliarde de dolari şi Boeing un contract de 4,2 miliarde de dolari, pentru construirea, separat, a unor rachete şi sisteme de lansare a capsulelor în vederea transportării astronauţilor americani către şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională, care zboară la o distanţă de 402 kilometri de Pământ.

”La capătul unei zile de briefing-uri şi discuţii, NASA şi SpaceX continuă planurile de efectuare a primului test de zbor fără echipaj al rachetei Crew Dragon, într-o misiune către Staţia Spaţială Internaţională”, a anunţat NASA într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.