Preşedintele american Donald Trump a nominalizat-o pe diplomata Kelly Knight Craft în postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU, în locul lui Nikki Haley, după retragerea-surpriză a fostei purtătoare de cuvânt a Departamentului american Heather Nauert, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelly Knight Craft este în prezent ambasadoare în Canada, prima femeie care reprezintă Statele Unite în această ţară.

"Kelly a făcut o treabă extraordinară pentru a ne reprezenta Naţiunea şi nu mă îndoiesc că, sub conducerea sa, Ţara noastă va fi reprezentată la cel mai înalt nivel”, a scris vineri Trump pe Twitter, anunţându-i nominalizarea.

”Felicitări lui Kelly şi întregii sale familii!”, a continuat el.

Această nominalizare a fost salutată, de asemenea, de şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo.

”Ambasadoarea Craft a apărat cu brio securitatea naţională şi interesele economice americane în Canada şi este extrem de calificată pentru a face acelaşi lucru la Naţiunile Unite”, a declarat, citat într-un comunicat, secretarul de Stat.

Nominalizarea sa este necesar să fie aprobată în Senat.

Craft a fost numită în 2007, de alt preşedinte republican, George W. Bush, delegată la ONU, potrivit biografiei oficiale publicate de ambasada americană în Canada. Trump a ales-o în iunie 2017 să reprezinte ţara în Canada.

Anterior ea conducea o societate de consiliere în afaceri, cu sediul la Lexington, în statul Kentucky, tot potrivit ambasadei.

Declaraţii despre modificările climatice au fost remarcate în noiembrie 2017, când ea a spus, la postul CBC, că respectă ”ambele părţi ale ştiinţei”.

Soţul său, Joseph Craft III, este CEO-ul unui producător american de cărbune.

După săptămâni de critici şi ironii, fosta jurnalistă de la postul Fox News Heather Nauert a anunţat, la 16 februarie, că renunţă să candideze la postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU.

Fosta purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat a evocat nişte luni ”îngrozitoare” pentru familia sa, după valul de indignare ce a urmat anunării nominalizării sale.

Numeroşi opozanţi ai lui Trump au apreciat că, în pofida asigurărilor pe care le-a dat în faţa camerelor de luat imagini, ea nu deţine cunoştinţele necesare în vederea negocierii unui compromis cu diplomaţi ”căliţi” trimişi la ONU de celelalte state membre.

Postul de ambasador la ONU este vacant după plecarea, la 31 decembrie, a lui Nikki Haley, o stea republicană în ascensiune care a demisionat după doi ani, fără să prezinte un motiv clar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.