Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite bugetul la Curtea Constituţională (CCR) este total inoportun şi nejustificat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele face politică prin şicanarea Guvernului, prin încercări de a bloca activitatea Guvernului ţării şi societăţii. Una este dreptul de a face acest lucru şi alta este oportunitatea. Gestul preşedintelui este total inoportun şi nejustificat”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a susţinut că remarca preşedintelui referitoare la finanţarea partidelor este „demagogie şi populism”.

”România s-a confruntat în ultimul an cu o componentă de corupţie legat de partidele politice care au recurs la formule de finanţare sau sponsorizare care, unele din ele, puteau fi socotite în afara legii şi, din acest motiv, au existat numeroase anchete şi procese. Cred că soluţia pe care o practică şi celelalte state democratice, de a finanţa partidele politice, care sunt nişte instituţii democratice şi utile societăţii este o solţie foare bună, tocmai pentru a nu mai exista aceste canale care aduc corupţie, trafic de influenţă şi cred că această soluţie ar trebui să fie salutată în loc să fie criticată, pentru ca să curăţim viaţa politică şi partidele politice de corupţie”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate. Preşedintele a anunţat că va sesiza CCR în privinţa bugetului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.