Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump care a pledat vinovat de conspiraţie contra Statelor Unite şi de obstrucţionarea justiţiei, îşi va afla la 8 martie pedeapsa pe care urmează să o ispăşească, a anunţat tribunalul districtual din Alexandria, în statul Virginia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Audierea în vederea condamnării a fost stabilită la 8 martie, se arată într-un document judiciar datat la 19 19 februarie şi publicat joi.

Serviciile procurorului special Robert Mueller au cerut, vinerea trecută, ca Paul Manafort să fie condamnat la închisoare între 19 şi 24 de ani şi să fie amendat cu o sumă cuprinsă între 50.000 şi 24 de milioane de dolari (44.000 şi 21 de milioane de euro).

Manafort a acceptat în septembrie, în cadrul unei înţelegeri în vederea reducerii pedepsei, să coopereze în ”ancheta rusă” coordonată de procurorul special Robert Mueller.

Robert Mueller anchetează din mai 2017 cu privire la un amestec rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi la o posibilă complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.