Liderul opoziţiei britanice Jeremy Corbyn a avertizat, la Bruxelles, cu privire la un risc ”foarte grav” al unui divorţ fără acord cu UE şi i-a reproşat premierului Theresa May că se lasă ”luată ostatică” de către ”Brexiter”-ii cei mai duri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jeremy Corbyn s-a întâlnit joi cu negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier, la o zi după ce Theresa May a efectuat o vizită în capitala belgiană, unde a cerut ”schimbări juridic constrângătoare” în acordul divorţului încheiat cu UE.

Conducătoarea conservatoare speră că aceste concesii pe care le cere europenilor să-i permită să-i convingă pe parlamentarii britanici să dea undă verde acordului retragerii, în pofida faptului că aceştia l-au respins masiv în ianuarie.

Corbyn a apreciat că a purtat convorbiri ”utile, instructive şi foarte deschise” cu Barnier şi alţi oficiali europeni, cărora le-a prezentat propunerea Partidului Laburist de rămânere a Marii Britanii într-o uniune vamală cu Uniunea după Btrexit, programat la 29 martie.

”Pericolul unei absenţe a acordului ieşirii din UE pentru regatul Unit este foarte grav”, a declarat pentru presă Jeremy Corbyn.

El a îndemnat-o pe Theresa May să-şi flexibilizeze poziţia de negociere, care-i este dictată, apreciază el, de către promotorii în rândul conservatorilor ai unei rupturi cât mai clare posibil cu UE.

”Ea se lasă luată ostatică de un mic grup din partidul său”, a denunţat Corbyn.

”Ea trebuie să schimbe metoda, altfel pericolul unei ieşiri fără acord, cu tot haosul pe care l-ar antrena, va fi foarte real”, a avertizat liderul laburist.

În timp ce Jeremy Corbyn se afla la Bruxelles, ministrul britanic al Finanţelor Philip Hammond a evocat speranţa unui progres, ”în zilele următoare”, în discuţiile cu UE, care rămâne pentru moment inflexibilă în refuzul său de a renegocia tratatul divorşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.