AT&T şi-a retras publicitatea de pe YouTube, pentru a doua oară în doi ani, după ce o revistă a relatat că platforma de conţinut video a grupului Alphabet a afişat reclamele alături de imagini care prezentau exploatarea unor copii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până când Google va putea să ne protejeze brandul de conţinutul ofensator de orice fel, retragem toată publicitatea de pe YouTube”, a declarat joi un purtător de cuvânt al AT&T.

Măsura a fost luată la numai o lună de când operatorul american de telecomunicaţii anunţase că va relua cumpărarea de spaţiu publicitar pe YouTube, după un boicot de doi ani. Boicotul respectiv a avut loc din cauza îngrijorării că reclamele ar fi putut fi afişate alături de videouri cu conţinut care îndemnau la ură sau alte materiale perturbatoare.

Articolul publicat de revista Wired, potrivit căruia reclamele sunt afişate alături de imagini sau comentarii ofensatoare, a determinat şi grupul producător de alimente şi băuturi Nestle să oprească afişarea reclamelor pe YouTube, la începutul acestei săptămâni.

YouTube a anunţat că a eliminat părţi din conţinut, pentru că nu respectau politicile platformei care nu permit punerea în pericol a copiilor, nuditatea şi comportamentul nepotrivit.

Un purtător de cuvânt al YouTube nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.