Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat că închide graniţa cu Brazilia joi noaptea, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Maduro a declarat că ia în considerare să închidă şi graniţa cu Columbia pentru a opri ajutoarele umanitare care au fost cerute de opoziţie. El neagă că ar exista o criză economică şi a numit ajutoarele trimise parţial şi de SUA drept „un spectacol ieftin”.
 
Guvernul brazilian de dreapta condus de preşedintele Jair Bolsonaro se află printre statele care l-au recunoscut oficial pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedintele legitim al Venezuelei.
 
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Bolsonaro, Otavio Rego Barros, a declarat marţi că, într-o acţiune coordonată cu SUA, vor fi plasate alimente şi medicamente în oraşul de graniţă Pacaraima pentru a fi colectate de „guvernul preşedintelui Juan Guaido”, acesta fiind motivul pentru care Maduro a decis închiderea graniţei.
 
Liderul opoziţiei Juan Guaido se îndreaptă alături de un convoi de vehicule către graniţa cu Columbia pentru a primi ajutoare umanitare. 
 
Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar în timpul unor proteste anti-guvernamentale de luna trecută şi a fost recunoscut de zeci de state drept liderul legitim al Venezuelei, a plecat din capitala Caracas joi fiind aplaudat de mulţimi.
 
Guaido şi aliaţii săi speră să primească ajutorul umanitar – alimente şi medicamente – în ciuda protestelor lui Maduro. Armata a blocat până în prezent ajutoarele la graniţa cu Columbia.
 
Deşi a negat că ar exista o criză umanitară, Maduro a anunţat în această săptămână că Venezuela va primi 300 de tone de ajutoare umanitare din partea Rusiei.
 
Peste trei milioane de venezueleni au fugit din din ţară în ultimii ani, Venezuela confruntându-se cu hiperinflaţie şi o criză de alimente şi medicamente, conform ONU.
 
Maduro, care se află la putere din 2013, a fost criticat atât pe plan intern cât şi extern pentru felul în care a gestionat economia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.