Naţionala de baschet masculin a României a învins joi, la Ploieşti, reprezentativa Macedoniei, cu scorul de 65-53 (34-29), în penultima partidă din grupa B, contând pentru faza secundă a precalificărilor Campionatului European din 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Căţe 12 puncte, Torok 12, pentru România, respectiv D. Stojanovski 13 şi V. Stojanovski 12, pentru Macedonia.

În primele două meciuri din grupa B: Macedonia – România 90-76 şi România – Kosovo 88-83.

Ultima partidă din grupa B va avea loc în 24 februarie, în deplasare, cu Kosovo.

În acest moment, clasamentul este următorul: Macedonia - 7 puncte, România - 5 şi Kosovo - 3.

În celelalte grupe din turul 2 se duelează: Belarus, Danemarca, Suedia (A), Belgia, Portugalia, Islanda (C) şi Austria, Armenia, Marea Britanie (D).

Prima clasată va merge direct în faza principală a calificărilor, iar cele de pe locurile 2-3 vor mai avea o şansă în runda a treia a precalificărilor, din care tot prima clasată în fiecare grupă se va alătura în turul următor.

În calificările principale pentru Eurobasket vor fi angrenate 32 de echipe, care vor fi împărţite în opt grupe. Meciurile vor începe în noiembrie 2019.

La ediţia din 2017, România a participat la Eurobasket fără a mai disputa calificări, fiind gazda unei grupe, la Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.