Poliţişti rutieri din Capitală au verificat 190 de autovehicule care transportau persoane sau mărfuri, fiind aplicate 158 de amenzi în valoare de 73.000 de lei, cele mai multe pentru defecţiuni tehnice. De asemenea, s-au reţinut 17 certificate de înmatriculare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brigada Rutieră a Capitalei a organizat acţiunea Truck&Bus, în cadrul căreia, în colaborare cu inspectorii ISCTR, poliţiştii au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1locuri, şi pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3, 5 tone.

Acţiunea a urmărit verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, legalitatea tipului de transport, deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane/marfă, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie, respectarea capacităţii maxime de încărcare, dar şi alte aspecte.

”La activităţile de control desfăşurate în perioada 18 - 21 februarie au fost controlate peste 190 autovehicule şi aplicate 158 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 73.000 lei”, a transmis Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au precizat că 53 de sancţiuni s-au aplicat pentru defecţiuni tehnice.

”În cadrul activităţilor de control au fost reţinute 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile, întrucât doi conducători de vehicule care efectuau transport de persoane, respectiv marfă, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice şi lipsa inspecţiei tehnice periodice”, a mai transmis Brugada Rutieră.

De exemplu, joi, a fost depistat un bărbat în vârsta de 60 de ani, pe Sos Giurgiului-CFR Progresul, în timp ce efectua transport rutier de marfă, aflându-se sub influenţa băuturile alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot joi, a fost depistat un bărbat în vârsta de 47 de ani, pe Sos Bucuresti-Târgovişte, în timp ce efectua transport public de persoane prin curse regulate, pe traseul Bucursesti-Ploieşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,37 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.