Liderul opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat, joi, că premierul Theresa May trebuie să îşi schimbe strategia şi să caute o relaţie mai apropiată cu Uniunea Europeană după Brexit, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vorbind la Bruxelles după o întâlnire cu negociatorul-şef al UE privind Brexitul, Michel Barnier, liderul Partidului Laburist a declarat: „Pericolul unui Brexit fără acord este unul real”.
 
„Prezentăm ceea ce considerăm a fi un proces credibil, acela de negocia privind o uniune vamală cu UE pentru a ne asigura accesul la piaţa unică”, a afirmat Corbyn.
 
Parlamentarii britanici ar putea vota pentru un nou acord al Brexitului săptămâna viitoare, a informat ministrul Finanţelor, Philip Hammond, mai devreme joi.
 
Diplomaţii au afirmat că negociatorii se îndreaptă către o nouă asigurare oferită de UE că „plasa de siguranţă” va fi temporară.
 
„Problema este că prim-ministrul insistă privind acordul ei, care a fost deja înfrânt categoric în parlament şi trage de timp prin a menţine pe masă posibilitatea unui Brexit fără acord”, a precizat Corbyn.
 
El a afirmat că va încerca să obţină din nou aprobarea parlamentului pentru măsuri care ar menţine posibile toate variantele, inclusiv un al doilea referendum pe tema Brexitului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.