Creatorul de modă Karl Lagerfeld, care a murit, marţi, la vârsta de 85 de ani, i-a lăsat moştenire pisicii sale Choupette 200 de milioane de dolari (153 de milioane de lire sterline). Ea nu este unica moştenitoare, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Designerul de origine germană, care a fost directorul de creaţie pentru casele de modă Chanel şi Fendi, a murit la Paris. 

El a devenit un stăpân devotat pentru pisica sa după ce Choupette i-a fost dăruită în 2012. 

Lagerfeld a declarat revistei franceze Numero, anul trecut, că a numit-o pe pisica birmaneză una dintre moştenitoarele averii sale.  

În interviu, el a afirmat că Choupette este în testament "printre alţii". Dar a adăugat: "Nu vă faceţi griji, este destul pentru toată lumea". 

Choupette are deja o avere considerabilă pe numele ei, câştigând 3 milioane de dolari (2,3 milioane de lire sterline) din reclame pentru o firmă germană de maşini şi pentru un brand de cosmetice japonez în care a apărut împreună cu Lagerfeld. 

Într-un alt interviu din Numero, Lagerfeld a dezvăluit că a angajat două cameriste pentru a avea grijă de animalul răsfăţat care, a spus el, are "patru feluri de mâncare diferite pregătite pentru ea" în fiecare zi "servite în boluri fabuloase". 

El a făcut din Choupette şi o senzaţie pe reţelele de socializare, cu propriile sale conturi de Twitter şi Instagram care au împreună 200.000 de urmăritori. 

Un omagiu adus creatorului a fost publicat marţi şi pe contul de Twitter al pisicii. "Fie ca memoria tăticului Karl Lagerfeld să dăinuiască pentru totodeauna prin munca sa şi să nu uităm niciodată geniul creativ care stă acum în cer alături de mămica Coco Chanel". 

Ea este, de asemenea, eroină într-o carte, "Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat", pentru care a fost fotografiată în braţele supermodelului Linda Evangelista şi cu modelul şi actriţa Laetitia Casta. 

Cartea include reţete pentru preparatele sale favorite de unele dintre cele mai bune restaurante din Paris. 

Unul dintre felurile sale speciale este un amestec de crab regal, somon afumat şi caviar. 

Casa Chanel a fost prima firmă importantă care a anunţat că nu va mai folosi blana de animale exotice în colecţiile sale. 

Lagerfeld nu este singura celebritate care a vrut să asigure bunăstarea prin testament animalului de companie. 

Designerul de modă Alexander McQueen a lăsat moştenire 50.000 de lire sterline din cei 16 milioane de lire sterline câinilor săi. Oprah Winfrey a făcut planuri pentru a lăsa moştenire câinilor săi în jur de 30 de milioane de dolari (23 de milioane de lire sterline).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.