Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, joi, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, de elveţianca Belinda Bencic, locul 45 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai. După meci, Halep a declarat că a fost obosită şi a avut crampe, însă a precizat şi că sportiva elveţiană a jucat foarte bine şi a fost mai puternică, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: Am fost obosită şi am avut ceva crampe. Dar nu există scuze, Belinda a jucat foarte bine

După finala de la Doha, Halep a pierdut un alt meci pe care l-a controlat într-o primă consistentă parte. Dar cele nouă partide jucate în mai puţin de două săptămâni şi-au pus în mod decisiv amprenta pe rezistenţa fizică a româncei. Şapte victorii, dintre care două în FedCup, trei la Doha şi două la Dubai, şi numai două înfrângeri, finala de la Doha şi partida de joi, nu reprezintă un bilanţ rău, iar Simona Halep se poate considera nemulţumită doar de evoluţia cu Elise Mertens, din Qatar. Pentru că în partida cu Belinda Bencic, ea a luptat admirabil, aşa cum a promis că va face de fiecare dată, până la sfârşit, stârnind ropote de aplauze din tribune pentru generosul efort depus.

Belinda Bencic a început cu acelaşi joc cu mingi lungi, cu cadenţă stânga-dreapta, ca în partida cu Arina Sabalenka, din optimi. Mingea vine repede din racheta elveţiencei şi, la început, Halep a avut probleme în a se poziţiona corect, ca să lovescă bine. Românca a încercat să joace mai mult pe reverul adversarei, care nu este neapărat un punct slab, dar este inferior forehand-ului ei, şi să lifteze mingile în terenul advers, tactică ce a funcţionat o perioadă. Sportiva de 21 de ani a început mai bine, a fost agresivă, dar Halep a corectat erorile comise în primle gehmuri şi a deschis unghiurile mai amplu, cu lovituri mai puternice şi mai precise. Sportiva din România a fost cea care a făcut punctele, dar cum energia ei s-a scurs uşor-uşor, erorile şi-au făcut apariţia din ce în ce mai des în dreptul ei. Fileul a devenit prea înalt pentru Halep, serviciul o corvoadă (13 duble greşeli, dar şi opt aşi), iar terenul prea mic, astfel că Bencic s-a impus, dar nu fără să muncească.

Bencic a făcut break în primul ghem, apoi a avut dificultăţi în a-şi fructifica serviciul. Ea a ridicat totuşi scorul la 2-0, după un ghem lung, de peste şapte minute, în care nu a avut de salvat vreo minge de rebreak. Halep a condus apoi cu 40-0, a pierdut avantajul şi a fost nevoită să salveze o nouă minge de break, dar a reuşit în cele din urmă să pună şi ea un ghem pe tabelă. Scăpată cu bine din această situaţie, Halep a câştigat patru din următoarele cinci ghemuri (a pierdut numai ghemul de 3-3) şi s-a distanţat la 5-3. Bencic a redus din diferenţă cu rebreak, ajutată fiind şi de jucătoarea română cu două duble greşeli, dar fostul număr 7 mondial şi-a pierdut imediat serviciul şi setul s-a încheiat cu 6-4 pentru Simona Halep, după 47 de minute.

Inconsistenţa la serviciu a celor două jucătoare a continuat şi în debutul setul al doilea. Primul break l-a reuşit Bencic, rebreak-ul i-a aparţinut Simonei Halep, care l-a consolidat apoi, făcându-şi serviciul. Fostul lider WTA a avut apoi câte o minge de break la 2-1 şi la 3-2, ambele nefructificate. Bencic a avut aceeaşi ocazie la 4-4 şi nu a ratat-o, apoi a închis setul cu 6-4, după o oră şi 34 de minute de joc.

Simona Halep a început decisivul de la 0-3, după ce şi-a cedat de două ori serviciul. Cu ultimele resurse, ea s-a apropiat la 2-3, moment în care arena centrală de la Dubai a răsunat de scandările "Simona, Simona", mai apăsate ca niciodată, parcă. Din păcate, Halep nu a mai avut energie pentru mai mult, deşi s-a agăţat de fiecare punct. Elveţianca a câştigat setul cu 6-2, după două ore şi 17 minute de la start.

Calificarea în sferturi este recompensată la Dubai cu un premiu de 59.960 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

În semifinale, Belinda Bencic va evolua cu învingătoarea din meciul Carla Suarez Navarro (Spania), locul 26 WTA - Elina Svitolina, locul 6 WTA.

Simona Halep nu a mai jucat la Dubai din 2016. Ea a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite, când această competiţie era tot de categorie Premier 5.

Simona Halep poate pierde locul 2 pe care îl deţine acum în clasamentul WTA dacă Petra Kvitova, calificată în semifinale, câştigă trofeul.

Pentru sportiva din Constanţa va urma participarea la primul turneu de categorie Premier Mandatory din 2019, Indian Wells, programat între 6 şi 17 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.