Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, că mai sunt circa două luni şi două săptămâni "până se împlinesc cinci ani de când am depus jurământul", menţionând că nu s-a hotărât dacă îşi mai doreşte un mandat. "Puneţi-vă în mişcare, # Rezist, tot ce vreţi, şi veţi găsi pe cineva care să corespundă cerinţelor, cu nu ştiu câte stele, mai puţine, mai multe, din nu ştiu ce partid", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Mă supără că circa 95 la sută din activitatea instituţiei este complet ignorată", le-a spus Ciorbea jurnaliştilor, referindu-se la domeniile privind drepturilor minorităţilor, ale persoanelor cu handicap, ale copiilor, domeniul ce vizează structurile de apărare, cel care vizează munca şi protecţia socială şi mecanismul naţional de prevenire a torturii în locurile de detenţie.

"Ca să-i liniştesc pe mulţi sau, dimpotrivă, să-i bag în viteză, vreau să le aduc la cunoştinţă că mai sunt circa două luni şi două săptămâni până se împlinesc cinci ani de când am depus jurământul. Teoretic e posibilă prelungirea până când noul Avocat al Poporului va depune jurământul. Tot teoretic, e posibilă şi reînnoirea mandatului", a afirmat Ciorbea.

Întrebat de jurnalişti depsre ordonanţele care aduc din nou modificări legilor justiţiei, el a replicat: "Puneţi-vă în mişcare, # Rezist, tot ce vreţi, şi veţi găsi pe cineva care să corespundă cerinţelor, cu nu ştiu câte stele, mai puţine, mai multe, din nu ştiu ce partid".

Întrebat dacă îşi mai doreşte un mandat de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea a răspuns: "Nu am luat încă o decizie, în modul cel mai sincer vă spun. Nu ştiu dacă e atât de plăcut să fii tot timpul atacat şi nimeni să nu remarce dacă ai făcut ceva sau nu".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.