Vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, după OUG de modificare legilor justiţiei: "Why Romanian government why?". Tot Katainen scria în ianuarie despre o eventuală OUG privind contestaţia în anulare: "Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Katainen, a mai comentat pe Twitter, în ianuarie, anunţul ministrului Justiţiei Tudorel Toader referitor la promovarea OUG privind contestaţia în anulare, spunând că este o ştire incredibilă şi că românii merită stat de drept.

"Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!", a scris Jyrki Katainen.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evoluţii privind statul de drept în România ca urmare a modificărilor aduse legilor justiţiei şi că va cere explicaţii guvernului român în acest sens.

„Comisia Europeană urmăreşte cu mare îngrijorare ultimele evoluţii privind statul de drept în România. Atât conţinutul, cât şi procedura prin care au fost făcute ultimele modificări, folosind ordonanţe de urgenţă şi fără nicio consultare a sistemului judiciar par a fi în directă contradicţie cu recomandările Comisiei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), aprobat de toate statele membre”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Ordonanţele de Urgenţă privind legile justiţiei şi desemnarea procurorului european au fost publicate miercuri în Monitorul Oficial.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.