Preşedintele american Donald Trump consideră că este treaba secretarului Justiţiei să hotărască dacă raportul procurorului special Rober Mueller cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016 este necesar să fie făcut public, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta lui Mueller, care încearcă să stabilească dacă a existat o complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, se apropie de final, însă nicio dată a încheierii nu a fost anunţată în mod oficial.

Potrivit CNN, noul secretar al Justiţiei Bill Bar, care i-a succedat lui Jeff Sessions, destituit de către Trump, ar putea să anunţe încă de săptămâna viitoare sfârşitul acestei anchete şi să trimită rapid Congresului un rezumat al raportului anchetei.

Întrebat dacă este necesar ca raportul să fie făcut public, Trump a răspuns că ”decizia îi va aparţine secretarului Justiţiei”.

Locatarul Casei Albe denunţă de luni de zile o ”vânătoare de vrăjitoare” vizând să-i facă rău.

Bill Bar ”este un om extraordinar, care respectă cu adevărat această ţară şi respectă Departamentul Justiţiei”, a apreciat şeful statului american.

Însărcinat cu această anchetă în mai 2017, Robert Mueller, un fost director al poliţiei federale (FBI), încearcă de asemenea să determine dacă preşedintele american se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei prin faptul că l-a destituit pe fostul director FBI James Comey.

Această anchetă complexă a condus la multiple inculpări şi la condamnări ale unor colaboratori apropiaţi ai celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.