Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene (UE) a făcut un nou pas pentru adoptarea Directivei Gazelor, Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre aprobând acordul provizoriu obţinut cu Parlamentul European, a anunţat, joi, Ministerul Energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Următorul pas pentru adoptarea directivei este votul în Parlamentul European, potrivit instituţiei.

“Acest acord elimină o lacuna din cadrul legislativ al UE în domeniul energiei şi va garanta o aplicare coerentă a normelor Uniunii Energetice în întreaga UE. Obţinerea celor două acorduri politice consecutive ne apropie de momentul adoptării Directivei Gazelor şi închiderii acestui dosar sub Preşedinţia română”, a declarat Anton Anton, ministrul Energiei.

Revizuirea directivei privind Gazele Naturale a fost efectuată în vederea consolidării securităţii energetice a UE. Preşedinţia României la Consiliul UE a avut un rol în aceste negocieri care încearcă să aducă garanţii că regulile Uniunii Energetice se vor aplica şi în cazul conductelor de gaze către şi din ţările terţe.

”Acest dosar se află în discuţii la nivel european de peste un an. Modificarea directivei a fost propusă de Comisia Europeană în noiembrie 2017, Parlamentul European adoptându-şi poziţia cu privire la dosar în aprilie 2018. Consiliul UE, sub Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, a ajuns la o poziţie comună pe data de 8 februarie 2019”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.