Drepturile fiului nou-născut al lui Shamima Begum, adolescenta care a fugit din Londra în Siria pentru a se alătura ISIS, nu vor fi afectate de decizia Marii Britanii de a-i retrage cetăţenia mamei sale, a anunţat ministrul britanic de Interne Sajid Javid, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Răspunzând la o întrebare privind acest caz în Camera Comunelor, Javid a afirmat: „Copiii nu ar trebui să sufere, aşa că, dacă un părinte îşi pierde cetăţenia britanică, acest lucru nu va afecta copilul”.
 
Deşi a insistat că nu poate vorbi despre cazuri particulare, Javid a precizat că aceia care au fost alături de ISIS în Siria, „mai ales cei care au ales să lupte sau să îşi crească familii în aşa-zisul califat, şi-au întors spatele acestei ţări” pentru a susţine un regim criminal.
 
„Am fost clar când am spus că dacă ei reprezintă un pericol pentru această ţară voi face tot ce pot pentru a le împiedica întoarcerea”, a afirmat Javid.
 
Sajid Javid, ministrul britanic de Externe, a trimis o scrisoare familiei lui Begum informându-i că a emis un ordin pentru a-i retrage cetăţenia tinerei. El a afirmat că, părinţii ei fiind originari din Bangladesh, ea poate aplica pentru cetăţenie acolo.
 
Javid a fost criticat de Partidul Laburist pentru decizia sa de a-i retrage cetăţenia britanică lui Begum. 
 
Miercuri dimineaţa, avocatul familiei Begum, Tasnime Akunjee, a declarat că decizia lui Javid este excesivă pentru că guvernul a permis unor câteva sute de britanici să se întoarcă, unii dintre ei fiind suspectaţi că au fost soldaţi ISIS. Adolescenta nu este suspectată că ar fi luptat pentru ISIS şi a susţinut că a fost casnică în timp ce era căsătorită cu un soldat ISIS. Akunjee a afirmat: „Sunt foarte dezamăgit de decizia lui Sajid Javid de a încerca să îi retragă cetăţenia britanică”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.