Cine s-ar fi gandit ca, intr-o seara de Champions League in care joaca Liverpool, Bayern Munchen, Barcelona si Lyon, nu vom vedea goluri! Desi fara goluri, meciurile au fost extrem de spectaculoase, cu multe faze de gol, combinatii inspirate, efort dus la extrem, dar si portari foarte inspirati. Ultima data cand s-a intamplat ca ambele partide jucate intr-o zi in faza eliminatorie a competitiei sa se termine fara gol a fost pe 15 martie 2016 (Atletico Madrid – PSV si Manchester City – Dinamo Kiev).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele doua remize albe in Liverpool – Bayern Munchen si Lyon – Barcelona au surprins analistii sportivi, cei mai multi dintre cei care realizeaza rubrici de ponturi pariuri pentru site-urile de specialitate mizand pe goluri inscrise de fiecare din cele 4 echipe.

Se poate spune ca Liverpool a facut un pas gresit in tentativa sa de a repeta performanta sezonului trecut cand a jucat finala competitiei. Remiza cu Bayern Munchen  le da un usor avantaj bavarezilor pentru meciul retur care va avea loc pe 13 martie. Gazdele au fost mult mai periculoase in ofensiva, dar imprecizia atacantilor englezi si apararea bine organizata a nemtilor au mentinut tabela neschimbata.

Cele mai mari ocazii pentru englezi le-au avut Sadio Mane si Joel Matip, dar elevii lui Jurgen Klopp trebuie sa se multumeasca cu faptul ca nu au primit gol, in conditiile in care nu au avut fundasi centrali de meserie. Bayern a incercat sa profite de gaurile din defensiva ,,cormoranilor”, primele minute ale jocului consemnand doua ocazii mari pentru ei, dar Alisson a fost la post. Dupa iuresul de inceput, bavarezii au renuntat, putin cate putin, la ofensiva, concentrandu-se pe stoparea actiunilor englezilor. Apararea formata din Joshua Kimmich, David Alaba, Mats Hummels si Niklas Sule a reusit sa il protejeze pe Neuer. Desi au fost momente in care jocul dintr-o singura atingere practicat de Liverpool a parut sa destabilizeze blocul defensiv german, aceste faze nu au putut fi transformate in oportunitati clare.

Rezultatul din turul optimilor Champions League este a treia remiza alba consecutiva intre Liverpool si Bayern Munchen in meciurile disputate pe Anfied Road. ,,Cormoranii” au mai ,,reusit” acest lucru in disputele cu Tottenham din perioada 1969-1971. Pentru Jurgen Kloop a fost a 30-a partida jucata impotriva lui Bayern Munchen in toate competitiile si prima disputa cu colosul bavarez care se termina fara gol marcat. Portarul brazilian Alisson a reusit al optulea meci fara gol primit in ultimele 10 aparitii pe propriul teren in Liga Campionilor (5 pentru Roma si trei pentru Liverpool).

Bayern Munchen este una dintre cele trei echipe neinvinse in acest sezon de Liga Campionilor, alaturi de Lyon si Barcelona. Bavarezii au castigat 4 meciuri si au terminat 3 la egalitate. Nemtii sunt neinvinsi in ultimele 9 deplasari in Champions League (6 victorii si 3 remize).

Neinvinse in acest sezon al competitiei, Lyon si Barcelona au terminat fara gol un meci in care catalanii au avut 25 de sanse reale de a marca. Lionel Messi, Luis Suarez si Ousmane Dembele au fost blocati de apararea franceza. Francezii au avut si ei o sansa imensa, dar Marc-Andre ter Stengen a reusit sa respinga in bara sutul foarte bun expediat de Martin Terrier. Catalanii ar fi putut rezolva problema calificarii, dar performanta slaba in fata portii adverse a lasat deschisa lupta pentru sferturile de finala.

Singura echipa care a reusit sa o invinga pe PSG in acest sezon de Ligue 1, Lyon a confirmat ca ramane o formatie redutabila. De cealalta parte, Barcelona este la al patrulea rezultat de egalitate din ultimele 5 meciuri, fapt care arata o lipsa crasa de inspiratie in fata portilor adversarilor.

Lyon este la la a sasea remiza in acest sezon de Liga Campionilor, lucru care a mai fost reusit de AEK Atena  in sezonul 2002.2003 si Glasgow Rangers in sezonul 2005/2006. Francezii nu au reusit sa-i invinga pe catalani in cele 7 meciuri jucate in Liga Campionilor pana acum (3 remize si 4 infrangeri).

Messi a incercat de 9 ori poarta aparata de Lopez. Este pentru a treia oara cand un fotbalist suteaza de atatea ori fara sa marcheze intr-un meci din acest sezon de Champions League. Luis Suarez in meciul cu Inter si Cristiano Ronaldo in meciul cu Valencia sunt ceilalti doi fotbalisti care au mai facut acest lucru. Suarez a stabilit un alt record negativ. Au trecut 1508 minute (16 meciuri) de cand atacantul Barcelonei nu a reusit sa inscrie in competitia europeana. Cu prilejul acestui meci, fundasul Gerard Pique a devenit al saptelea jucator care joaca peste 100 de meciuri in Champions League pentru Barcelona. Ceilalti fotbalisti care au reusit aceasta performanta sunt Xavi, Lionel Messi, Andres Iniesta, Carles Puyol, Victor Valdez si Sergio Busquets.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.