In mod oarecum neasteptat, lupta data la varful ierarhiei din Liga 1 s-a strans, cele trei echipe de pe podium fiind despartite de doar trei puncte, cu doua etape inaintea terminarii sezonului regulat. CFR Cluj continua sa conduca cu 48 de puncte, in timp ce Craiova si FCSB au cate 45 de puncte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beneficiarii inceputului de an sunt fotbalistii olteni care au reusit sa adune 7 puncte din cele trei meciuri disputate, cele mai importante fiind cele din victoria cu CFR Cluj (2-0 pe Ion Oblemenco).  Desi neinvinsa, FCSB a acumulat doar 5 puncte, in timp ce clujenii au obtinut doua puncte.

Duminica, 24 februarie, de la ora 20:00, pe Arena Nationala, se va juca meciul dintre FCSB si UCraiova. Acesta va fi practic prima finala a acestei editii de campionat, urmatoarele 6 urmand sa se dispute in play-off. O victorie a oltenilor in acest meci i-ar transforma in favoriti la cucerirea titlului, acestia putand profita de situatiile conflictuale de la contracandidate.

Finantatorul FCSB nu se dezminte si dupa fiecare pas gresit, isi desfiinteaza proprii jucatori. Desi, dupa remiza din ultima etapa, 0-0 cu Concordia Chiajna, el si-a indreptat tiradele catre arbitrul partidei, A. Cojocaru, care nu ar fi acordat o lovitura de la 11 metri in minutele de prelungiri, nu s-a putut abtine sa ia in colimator si unii dintre fotbalistii sai. Florin Tanase a fost principala tinta, fiind acuzat ca a pierdut foarte multe mingi. Cum el se alatura unei liste lungi, care ii cuprinde pe Gnohere, Hora, Stoian, Morutan, Planic, Rusescu, avem o idee asupra atmosferei din lotul bucurestenilor.

Cum aceasta nu era de ajuns, MM Stoica a inceput un razboi al declaratiilor cu adversara de duminica, afirmand la finalul partidei cu Chiajna ca echipa sa a primit mai putine penalty-uri decat au ratat alte echipe, aluzie la cele 14 lovituri de pedeapsa primite de Craiova (5 ratate).

La clubul oltean lucrurile par mult mai asezate, iar rezultatele aduc multa liniste. Oltenii sunt preferatii pariorilor in aceasta perioada, prestatiile lor constant bune facand sa fie prezenti pe biletul zilei la pariuri la majoritatea platformelor de analiza, consultanta si predictii sportive. Conducerea olteana se pregateste intens pentru play-off. Cu banii obtinuti din vanzarea lui Mitrita (7,4 milioane de euro), ei i-au achizitionat pe Fortes si Adrian Cristea. La olteni se vor intoarce Stephan Draghici (a fost imprumutat la Sepsi) si posibil, fundasul Acka (a jucat o perioada in Turcia). Antrenorul italian, Devis Mangia, spera ca la echipa va fi adus si mijlocasul lui Sepsi Sf. Gheorghe, Tandia. Transferul acestuia se va face doar daca ardelenii nu se vor califica in play-off.

Cele doua echipe vor incerca sa profite de instabilitatea de la CFR Cluj. Antrenorul Toni Conceicao a fost demis dupa remiza 1-1 cu Astra, iar de pregatirea echipei se va ocupa Alin Minteuan. Conducerea clujenilor spera sa il aduca la echipa pe Dan Petrescu, antrenorul cu care au castigat titlul in sezonul trecut. Conform digisport.ro, cele doua parti s-au inteles, urmand ca tehnicianul sa-si rezilieze contractul cu chinezii de la  Guizhou Zhicheng. Revenirea lui Dan Petrescu nu garanteaza rezultatele viitoare. Este greu de crezut ca el va rezolva scindarea vestiarului, unele surse anuntand chiar violente intre jucatori. Experienta sa si cele doua titluri castigate (cu Urziceni in 2009 si CFR Cluj in 2018) vor cantari enorm in stabilirea ierarhiei acestei editii a campionatului.

Meciuri ramase de disputat in sezonul regulat

CFR Cluj:

  • cu Poli Iasi (d), 23 februarie.
  • cu Sepsi Sf. Gheorghe (a), 2 martie.

U Craiova:

  • cu FCSB (d), 24 februarie.
  • cu Astra Giurgiu (a), 2 martie.

FCSB:

  • cu U Craiova (a), 24 februarie.
  • cu FC Voluntari, 2 martie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.