O nouă carte despre David Hockney, cel mai bine vândut pictor în viaţă, va oferi cititorilor şansa de a vedea un artist dintr-o altă perspectivă, şi anume din cea a fratelui său mai mic, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"The Hockneys: Never Worry What the Neighbours Think" (Familia Hockney: Niciodată să nu vă faceţi griji de ce cred vecinii) este scrisă de John Hockney, cel mai mic dintre fraţi, şi promite să examineze relaţia apropiată şi complexă dintre membrii familiei, precum şi să dezvăluie mai multe despre viaţa unuia dintre cei mai iubiţi artişti britanici. Potrivit unei scurte declaraţii a lui David Hockney: "John are o viziune despre mine aşa cum nu o are altcineva".  

Cartea, care include fotografii private şi tablouri ale lui David, acoperă întreaga viaţă a clanului Hockney, de la copilăria în Bradford, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi până la carierele lor. 

Subtitlul ei, "Never Worry What the Neighbours Think", este o frază pe care tatăl lor Kenneth o folosea pentru a-i inspira să îşi urmeze propriul drum în viaţă. Şi a reuşit: David a devenit unul dintre cei mai apreciaţi artişti din lume, cu o carieră în art-pop, fotografie. Unele dintre lucrările sale, "Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)" din 1972 a fost vândut, anul trecut, la Christie's, pentru 90,3 milioane de dolari (70,2 milioane de euro), un record pentru un artist în viaţă. 

Succesul său nu a fost în detrimentul fraţilor săi. John s-a mutat în Australia în 1968 pentru a deveni scriitor şi muzician, în timp ce Margaret este fostă asistentă medicală, care a fost creditată ca fiind cea care l-a arătat pe David în iPad - tehnologie care i-a influenţa cariera mai târziu. Paul, care a murit în 2018, a fost primar în Bradford. 

Despre carte, John a spus: "Am fost întotdeauna mândru de fraţii mei mai mari şi am simţit poveştile de determinare individuală de a izbândi şi de a fi ei înşişi. De la părinţii care ne-au inspirat, şi de la comentariul filosofic al tatălui meu, fiecare dintre noi a urmărit căi în viaţă diferite". 

David Hockney, născut pe 9 iulie 1937 în Bradford, în Marea Britanie, a studiat la Royal College of Art din 1957 până în 1962. Şi-a cimentat reputaţia de artist talentat prin expoziţia ”Young Contemporaries” de la Londra, în 1960, înainte de a se muta la Los Angeles, în 1974. Pictor, desentator, ilustrator, scenarist şi fotograf, David Hockney a contribuit la dezvoltarea curentului art-pop în anii 1960 şi este considerat unul dintre cei mai influenţi artişti britanici din secolul al XX-lea.

"The Hockneys: Never Worry What The Neighbours Think" va fi publicată pe 3 octombrie, de Legend Press.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.