Home Designul are întotdeauna nevoie de intuiţie, viziune şi echilibru, calităţi regăsite mult mai des în personalitatea femeilor. O femeie simte şi înţelege altfel spaţiul, liniile, texturile, armonia şi sensibilitatea unui loc. Tocmai de aceea, unii dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi designeri din lume sunt femei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Personalităţi puternice, elegante şi rafinate, femeile designer au revoluţionat această lume considerată una preponderent masculină, au scos la iveală idei curajoase şi au inspirat o lume întreagă prin lucrările lor.

Patricia Urquiola

Născută în Oviedo, Spania în 1961, Patricia Urquiola a studiat Arhitectura la Universitatea Politehnică din Madrid şi Milano. Astăzi, locuieşte şi lucrează în Milano, acolo unde şi-a deschis propriul studio în 2001. Patricia proiectează pentru cele mai importante companii de design italiene şi internaţionale, iar unele dintre lucrările sale sunt expuse în diverse muzee ale lumii.

SensoDays are în portofoliu numeroase produse şi colecţii realizate de acest designer apreciat peste tot în lume, Axor Urquiola fiind unul dintre exemple.

Colecţia fascinantă pentru baie cuprinde produse care trezesc toate simţurile prin concept, funcţionalităţi şi fuziunea excelentă a pieselor. În showroomul SensoDays este expusă bateria lavoar Hansgrohe Axor Urquioa, o piesă deosebită, eco smart, cu un design special şi o mulţime de caracteristici.

Când tehnologia Kartell a întâlnit creativitatea Patriciei s-au născut alte produse unice, cu un efect vizual şi tactil unic. Este cazul şi colecţiei de scaune Kartell Clap, un model elegant, hexagonal, cu o structură rezistentă şi modernă.

Colecţia măsuţelor de cafea este şi ea una foarte apreciată peste tot în lume, inclusiv pe SensoDays, produsele reflectând feminitate, eleganţă, dar şi inovaţie tehnologică.

Colecţia Kartel Jellies pentru servirea mesei poartă aceeaşi semnătură Patricia Urquiola. Farfuriuţele, tăvile, paharele şi bolurile sunt realizate din plastic PMMA transparent şi colorat, cu un model organic unic, inspirat de natură.

Anna Castelli Ferrieri

Unul dintre designerii italieni care au transformat total acest domeniu, Anna Castelli Ferrieri s-a născut în 1918 şi a fost printre primele femei care au absolvit prestigioasa Universitate Politehnică din Milano. Annei îi plăcea foarte mult să lucreze cu plasticul, iar în 1949 a înfiinţat alături de soţul ei compania Kartell, cea care avea să devină un brand apreciat peste tot în lume datorită pieselor elegante, realizate din plastic de o calitate superioară.

Designul inovativ al Annei se simte şi în Componibili, colecţia de comode modulare cu o lungă tradiţie în cadrul Kartell. Flexibile, funcţionale şi practice, acest tip de comode este şi astăzi în trend, fiind regăsite şi ele pe SensoDays.

Anna Lindgren, Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken - Front Design

Anna Lindgren şi Sofia Lagerkvist s-au cunoscut pe când studiau amândouă Design Industrial. În 2004 au fondat la Stockholm Front Design, din echipa iniţială făcând parte şi Charlotte von der Lancken. Creaţia lor este inspirată de modă, film, ştiinţă, mulţi încadrând-o la limita dintre design şi artă. De altfel, lucrările fetelor se regăsesc în colecţii apreciate ale unor muzee din întreaga lume, cum ar fi Muzeul de Artă Modernă din New York.

Colaborarea dintre Front Design şi Axor a început în 2013, din dorinţa Axor de a evidenţia estetica ascunsă a tehnologiei. Aşa s-a născut sistemul nou de duşuri Axor Shower Products, ale căror piese au un design elegant, sculptural, în care formele, texturile şi detaliile mai degrabă tehnice capătă înţeles şi o armonie aparte.

Pe SensoDays,  ai produse din această colecţie nu doar practică şi utilă, ci şi interesantă şi originală ca texturi şi forme.

Rosita Missoni

De la confecţiile mici până la colecţiile de Home Design nu a fost decât un pas pentru Rosita Missoni. Aceasta s-a născut în 1931 în Golasecca, Varese, Italia, într-o familie de industriaşi textili care produceau şaluri şi ţesături brodate. În 1953 s-a căsătorit cu Ottavio Missoni şi au lansat împreună o mică afacere de tricotaje, pe care au dezvoltat din ce în ce mai mult. La începutul anilor ’60, familia Missoni îşi transformase deja afacerea într-un brand de succe. Mai apoi au urmat lansarea companiei în Statele Unite ale Americii şi extinderea Missoni către modă, Home Design şi design de hotel.

Motivele în zig-zag, dungile, valurile, firele de bumbac colorate în mozaic Jacquard – toate sunt definitorii astăzi pentru stilul Missoni.

În 1997, Rosita Missoni a lăsat partea de Fashion pe mâna fiilor şi fiicei ei, Vittorio, Luca şi Angela, păstrând linia Missoni Home, acolo unde este şi astăzi director creativ.

Pe SensoDays poţi alege lenjeriile de pat în culori vibrante de la Missoni Home, iar pe site găseşti o mulţime de alte produse ale aceluiaşi brand, toate diverse, creative şi surprinzătoare.

O parte din creaţia acestor femei fascinante o poţi găsi pe SensoDays. Intră pe site sau vino în showroomurile din Bucureşti să descoperi colecţiile şi produsele care îţi vor face viaţa mai plăcută şi mai uşoară. Statisticile arată că în peste 150.000 de case ale românilor se găseşte cel puţin un produs SensoDays, din portofoliul acestuia făcând parte nu mai puţin de 100 de branduri internaţionale de top.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.