Aproximativ 80 de morminte ale evreilor au fost vandalizate în Franţa, fiind desenate svastici pe pietrele funerare dintr-un cimitir din estul ţării, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Totul a fost descoperit marţi, înaintea unor proteste în toată ţara faţă de o creştere a atacurilor antisemite.
 
Incidentul a avut loc la un cimitir din satul Quatzenheim, în noaptea de luni spre marţi, au informat oficialii primăriei.
 
Preşedintele Emmanuel Macron a condamnat atacurile antisemite după ce un intelectual a fost atacat.
 
Poliţia l-a protejat pe filosoful Alain Finkielkraut după ce a fost bombardat cu insulte şi scandări antisemite de un grup de protestatari ai „vestelor galbene” în weekend.
 
Macron a vizitat cimitirul pentru a evalua pagubele marţi pentru ca apoi să se îndrepte către memorialul Holocaustului din Paris.
 
„Este important pentru mine să fiu aici cu voi astăzi”, a afirmat el în faţa comunităţii evreieşti.
 
Christophe Castaner, ministrul de Interne, a avertizat că antisemitismul „se răspândeşte ca otrava” în ţară, în weekendul trecut având loc serie de incidente antisemite în Paris.
 
Datele oficiale arată o creştere de 74% a  atacurilor antisemite în Franţa în 2018.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.