Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu este mulţumită de activitatea conducerii Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, cea mai mare unitate medicală din Moldova, motiv pentru care o echipă din cadrul ministerului a început un control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorina Pintea a spus, într-o conferinţă de presă, că în timpul controlului început de minister la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi au fost descoperite "anumite aspecte", dar că până la finalizarea raportului nu poate face mai multe precizări.

Ea a spus că spitalul ieşean se află în subordinea Ministerului Sănătăţii şi că nu înţelege atitudinea managerului unităţii medicale, Ioan Bârliba, care i-ar fi întrebat "în mod tendenţios" pe cei din comisia de anchetă dacă au venit să-l schimbe din funcţie.

"Periodic, spitalele sunt auditate şi controlate. Spitalul Sfântul Spiridon era cuprins încă de anul trecut în planul de control pentru 2019. Nu înţeleg tevatura, nici atacurile care m-au vizat că vreau să-l schimb pe domnul manager. Dar eu întreb: am o casă, eu nu pot s-o controlez? Adică este spitalul ministerului Sănătăţii, normal că vii să controlezi. Dacă nimeni nu are de ascuns ceva, nu este nicio problemă. Am constatat anumite aspecte şi am prelungit durata controlului pe acele aspecte punctuale. Se lucrează încă la raport, eu personal nu sunt foarte mulţumită de activitatea conducerii spitalului. Voi prezenta rezultatele controlului", a precizat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.