Senatorul independent american Bernie Sanders şi-a anunţat marţi candidatura la învestitura Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020 în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bernie Sanders, în vârstă de 77 de ani, a fost înfrânt în cursa pentru învestitura democrată în 2016 de către Hillary Clinton.

El şi-a anunţat decizia de a candida la postul public de radio din Vermont, statul pe care-l reprezintă în Camera superioară a Congresului.

”Voiam să-i informez mai întâi pe locuitorii Vermontului”, a declarat el postului de radio din acest stat, situat în nord-estul Statelor Unite, după care a acordat un interviu exclusiv postului CBS, scrie The Huffington Post.

Fostul rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate din 2016 era considerat atunci un outsider, însă a luptat puternic împotriva fostului secretar de Stat. Clinton a obţinut învestitura democrată, după care a fost înfrântă de Donald Trump.

Întrebat care este diferenţa faţă de campania din 2016, senatorul independent apropiat democraţilor a răspuns la CBS că ”vom câştiga. Vom lansa totodată ceea ce consider o mişcare populară fără precedent în istoria americană”.

ÎN AŞTEPTAREA LUI JOE BIDEN

Aproximativ zece democraţi - între care Kamala Harris, Amy Klobuchar, Elizabeth Warren şi Cory Booker - s-au lansat deja în cursa internă, iar candidatura lui Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, se lasă aşteptată.

Principala atracţie a celor doi septuagenrai constă într-o calitate crucială, şi anume ameninţarea pe care o reprezintă la adresa preşedintelui republican, atât prin capacitatea lor de a atrage alegători, cât şi prin discurs, care le permite să răspundă fără probleme atacurilor persoanle ale lui Donald Trump, scrie site-ul.

În această campanie a alegerilor primare, Bernie Sanders, care se prezintă drept un ”democrat socialist” a apărat ideea unei asigurări de sănătate universale, a unei universităţi publice gratuite şi a unui salariu minim orar de 15 dolari (13,3 euro).

El a fost ales în Camera Reprezentanţilor în perioada 1990-2006, după care a devenit senator. Bernie Sanders a fost reales confortabil ultima dată în alegerile de la jumătatea mandatului, în noiembrie.

Membru al aripii stângi a Partidului Democrat, Bernie Sanders rămâne popular în rândul democraţilor, însă unii membri ai formaţiunii se întreabă dacă un bărbat alb septuagenar este candidatul de care au nevoie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.