Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu îl interesează candidatura Codruţei Kovesi la funcţia de procuror-şef european, iar întrebat dacă România ar trebui să o susţină a răspuns: „Suntem la Eurovision?” Dragnea a respins acuzaţiile că anchetarea fostei şefe DNA de către Secţia pentru cercetarea magistraţilor ar fi influenţată politic. „Nu poate nimeni, nu eu, să influenţeze acea structură a parchetului”, a susţinut liderul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ştiu ce va face Guvernul, evit să fac comentarii aici pentru că aş vorbi despre dublă măsură. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României”, a mai spus Dragnea, întrebat ce mandat va primi reprezentantul României al Bruxelles.

El apreciat că „trebuie să fie nişte candidaţi respectabili” la postul de procuror european.

Întrebat ce vor face eurodeputaţii PSD, Dragnea a răspuns: „Îşi vor spune punctul de vedere acolo, luând în calcul toate criteriile şi buna reputaţie”.

În legătură cu acuzaţiile că el s-ar afla la originea anchetării Codruţei Kovesi de către Secţia pentru cercetarea magistraţilor, Liviu Dragnea a declarat: „Eu nu cred că vreun om politic poate să fie în spatele vreunei structuri a parchetului care, culmea, este singura care nu a fost numită politic. Poate asta deranjează, că oameni care câştigă un concurs, ocupă nişte posturi şi încep să-şi facă treaba, neavând datorii la nimeni... Poate asta deranjează. Deci resping categoric asemenea acuzaţii sau asemenea afirmaţii, pentru că nu poate nimeni, nu eu, să influenţeze acea structură a parchetului”.

Întrebat dacă e un punct în minus pentru Kovesi că e anchetată, Dragnea a replicat: Eu ştiu? O fi de laudă să înţeleg”.

„Chiar nu mă interesează ce face Kovesi”, a mai spus Dragnea.

Întrebat despre solicitarea opoziţiei de desfiinţare a secţiei, liderul PSD a replicat că „CCR a spus că e un lucru bun”.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.