Prim-ministrul Cehiei, Andrej Babis, a anunţat că summit-ul Grupului de la Visegrad care trebuia să aibă loc în Israel începând de luni a fost anulat, conform agenţiei CTK, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Babis a precizat că vor avea loc în schimb discuţii bilaterale. Summit-ul ar putea fi reprogramat pentru sfârşitul anului. Din Grupul de la Visegrad fac parte Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia.
 
Anunţul vine la o zi după ce premierul polonez Mateusz Morawiecki şi-a anulat participarea la summit în urma unor comentarii care ar fi fost făcute de premierul israelian Benjamin Netanyahu cu privire la complicitatea polonezilor la Holocaust.
 
Biroul lui Netanyahu a informat într-un comunicat că afirmaţiile premierului israelian, care se află la Varşovia pentru o conferinţă privind Orientul Mijlociu, au fost relatate greşit de Jerusalem Post, ziarul publicând un articol corectat.
 
Într-un comunicat ulterior, biroul lui Netanyahu a informat că premierul nu a atribuit nicio vină polonezilor.
 
Ambasadoarea Israelului în Polonia, Anna Azari, a fost convocată de guvernul polonez vineri şi i s-a cerut să clarifice comentariile lui Netanyahu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.