Pesta porcină africană a fost confirmată la şapte mistreţi din trei fonduri de vânătoare din judeţul Constanţa. Animalele au fost găsite moarte, iar analizele de laborator au confirmat că aveau pesta porcină africană. Peste 100 de cazuri de pestă porcină africană s-au înregistrat în judeţul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, pesta porcină a fost confirmată la patru mistreţi de la fondul de vânătoare 49 Dumbrăveni, la doi mistreţi de la fondul de vânătoare 2 Carvăn şi la un mistreţ de la fondul de vânătoare numărul 12 Cochirleni. 

Mistreţi au fost găsiţi morţi săptămâna trecută, iar analizele efectuate au arătat că sufereau de pestă porcină africană.

În urma acestor cazuri, autorităţile au decis mai multe măsuri, printre care prinderea integrală a mistreţilor din zonă, prin metode de vânătoare, cu personal silvic, vânători autorizaţi şi personal abilitat, dar şi examinarea de către medicii veterinari abilitaţi a mistreţilor sacrificaţi sau găsiţi morţi şi recoltarea de probe.

De asemenea, cetăţenii din zonă vor fi informaţi asupra măsurilor de siguranţă care se impun în perioada următoare, cum ar fi restricţionarea prezenţei persoanelor neautorizate şi a animalelor domestice în pădurile din zonă, ţinerea porcilor din exploataţii/gospodarii, de către proprietarii animalelor,  în adăposturile lor sau locuri unde pot fi izolaţi de porcii mistreţi.

Până în prezent, în judeţul Constanţa au fost confirmate 91 de focare de peste porcină africană în gospodăriile populaţiei şi 12 cazuri la mistreţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.