Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va avea o discuţie cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre argumentele acestuia pentru sesizarea Curţii Constituţionale (CCR) în privinţa revocării procurorului general, Augustin Lazăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională pentru revocarea procurorului general, Viorica Dăncilă a răspuns: „După cum ştiţi, nu am vrut să vorbesc niciodată despre justiţie. Justiţia trebuie să fie făcută de judecători, de cei care au atribuţii. Eu cred că eu nu trebuie să am opţiuni legate de acest aspect. Dl Tudorel Toader trebuie să vină cu propunerea dumnealui bine fundamentată pentru a lua o decizie, dar eu nu pot să mă antepronunţ înainte de a vedea argumentele dlui ministru”.

Chestionată despre faptul că ministrul Justiţiei a spus că aşteaptă o decizie din partea sa, Viorica Dăncilă a replicat: „Am să am o discuţie cu dl Tudorel Toader, să văd argumentele care stau la baza solicitării dumnealui şi pe urmă vom lua o decizie”.

Întrebată dacă, în opinia sa, Augustin Lazăr trebuie revocat, Dăncilă a răspuns: „Am spus că nu vreau să discut despre acest subiect până când nu am argumente foarte puternice”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că decizia sesizării Curţii Constituţionale a României în cazul revocării procurorului general Augustin Lazăr este una politică şi îi aparţine premierului Viorica Dăncilă, iar dacă este făcută această sesizare, atunci ministerul va redacta motivarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.