Vicepreşedintele PSD Doina Pană a declarat, duminică, referitor la noile propuneri pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării, că PSD este ”un partid cu o bază de resursă umană uriaşă” şi nu va fi o problemă găsirea altor doi candidaţi. Pană spune că cei doi trebuie să aibă o experienţă ”deosebită”, având în vedere că România deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze toate marile dosare. ”Felix Stroe ar fi o alegere potrivită”, a afirmat Doina Pană, referindu-se la Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doina Pană a fost întrebată, duminică, la Antena 3, despre noile propuneri ale PSD pentru cele două ministere care nu au titulari de trei luni.

”Noi suntem dezamăgiţi că doi oameni foarte bine pregăiţi au fost refuzaţi fără să existe nicio justificare legală din partea preşedintelui. Toate motivele pe care le-a invocat preşedintele raportat la doamna Olguţa Vasilescu erau de apanajul premierului. Dumnealui se ocupă doar de legalitate”, a spus Pană.

Potrivit acesteia, cei doi candidaţi care vor fi propuşi trebuie să aibă o experienţă ”deosebită”, având în vedere că România deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze toate marile dosare.

Întrebată dacă Felix Stroe ar fi o alegere bună pentru Ministerul Transportului, Pană a spus: ”Felix Stroe poate fi o alegere foarte bună. În interiorul CEX, după ce vom întoarce pe toate părţile toate propunerile, vom hotărî. Am lucrat cu domnul Stroe, ar fi, din punctul meu de vedere, o alegere potrivită, dar, din fericire, suntem un partid cu o bază de resursă umană uriaşă şi nu va fi o problemă în CEX să tranşăm cei doi candidaţi”.

Şeful PSD Constanţa, Felix Stroe, este una dintre variantele luate în calcul la Ministerul Tranporturilor, după ce Mircea Drăghici, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Liviu Dragnea în interiorul PSD, a anunţat sâmbătă că îşi retrage candidatura, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, propuşi de către PSD pentru a prelua conducerea celor două ministere, au fost refuzaţi în repetate rânduri de către preşedintele Klaus Iohannis şi ulterior au anunţat că-şi retrag candidaturile. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.